Rose Parquet & Intérieur

Uw vloer, onze passie 

Meer over hout

Hout is een duurzaam materiaal

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron

Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout. Voor het recycleproces hoeft geen beroep te worden gedaan op grote hoeveelheden energie. Als hout niet wordt gerecycled, kan het goed worden ingezet om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2-neutraal. Hout is ook volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept. 

 

Hout is veilig

Hout in vloeren en trappen heeft aantoonbaar een hoge brandveiligheid. Door het lage warmte geleidende vermogen en de verkoling van het oppervlak wordt brand vertraagd. Daarnaast komen bij verbranding nauwelijks schadelijke rookgassen vrij, waardoor grote risico’s voor bewoners uitblijven. 

Hout heeft een grote sterkte bij een relatief laag eigen gewicht. Schade aan uw vloer is meestal eenvoudig te repareren zodat niet uw hele vloer hoeft te worden vervangen

 

Hout is onderhoudsvriendelijk

Houten producten kunnen worden onderhouden en kunnen op ieder gewenst moment qua kleur worden aangepast aan een trend. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt, waardoor na een onderhoudsbeurt de vloer weer als nieuw is, maar wel met een eigentijdse kleur en uitstraling!